Rosso Screen Protector aanbrengen

Hieronder leggen we stapsgewijs uit hoe je het beste de Rosso screen protector kunt aanbrengen. Als voorbereiding raden we aan om even je handen te wassen en een stofvrije ruimte op te zoeken. Mocht je een hoesje om je toestel hebben, verwijder deze dan eerst. Controleer daarnaast voor de zekerheid of de screen protector geschikt is voor je toestel. 

Let op: als je een Samsung smartphone hebt, kan het zijn dat er nog een flinterdunne screenprotector vanuit de fabriek op zit. Deze dient alvorens het aanbrengen verwijderd te worden. Anders werkt de fingerprintscanner niet.

Stap 1. Scherm schoonmaken

In de verpakking zit een alcohol- en microvezeldoekje. Als eerste reinig je het scherm grondig met het alcoholdoekje totdat vuil en vet niet meer zichtbaar is. Vervolgens gebruik je het microvezeldoekje om het scherm goed droog te maken.

Stap 2. Stofrestjes verwijderen

Bij het grondig schoonmaken met het alcohol- en microvezeldoekje kan het voorkomen dat er stofrestjes overblijven. Hiervoor wordt de dust removal sticker bijgeleverd. Met deze sticker kun je de laatste stofrestjes wegdippen.

Stap 3. Verwijder de eerste folie

De eerste folie bevindt zich aan de bovenzijde van de screen protector. Deze mag als eerste verwijderd worden.

Stap 4. Bevestig de installatietray

Na het verwijderen van de eerste folie kan de installatietray worden bevestigd op je smartphone.

Stap 5. Slide op de pijl, waarna je deze kunt verwijderen

Slide dan met je vingers op de pijl van de installatietray. Nadat de screen protector is gehecht aan het beeldscherm, kun je de pijl van onder naar boven verwijderen.

Stap 6. Verwijder eventuele luchtbelletjes

Na het aanbrengen kunnne er luchtbelletjes onder de protector blijven zitten. Dit is geen ramp, je kunt deze vaak wegdrukken naar de zijkant.